Plantera

Plantera

Hela vintern har jag planerat var träden ska vara, buskar ska planteras och blomkrukor stå. Och vilka sorter jag vill ha. Utbudet är ju oändligt så det har varit svårt att välja.
I våras köpte jag ett äppelträd, ett körsbärsträd och några syrener, men jag hann inte plantera allt, sen kom sommarens hetta så valde jag att vänta med dem tills nu. Fint blir det!

2 Replies to “Plantera”

  1. Hej
    kan du hjälpa mig med goda råd: Vi byggde en stuga på fjällen och då rev man ner fjällbjörkar, sälg osv. Nu vill jag ha lite grönt så jag slipper se grannens skotegarage som byggdes nära min uteplats. Jag har frågat byggare om de kan hjälpa mig att gräva gropar och flytta lite björkar dit. Ser ut som att de inte har koll på vad som gäller. Kan man köpa fjällbjörkar så att man får med en bra rot ? Sälg då ? Hur tycker du jag ska göra ??+

    1. Det är svårt att flytta björkar då de kräver mycket vatten. Jag har både misslyckats och lyckats. Bäst funkar det om man tar en pytteliten björk, alltså 10-15 cm hög. De har jag lyckats flytta. Sälg är i princip ett ogräs och växer hur som helst, var som helst, de borde vara lättare att flytta eller ta skott ifrån. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *