Veckoschema med bildmagneter

Veckoschema med bildmagneter

tavla bildmagneter
Efter att jag insett att vi behövde ett bildbaserat schema för vad som ska hända under veckan började jag skissa på hur jag ville att det skulle se ut. Jag ville ha något rejält som vi kan använda länge, men också något som passar in i vårt kök. Tanken är att när barnen vuxit förbi behovet av bildschema kan man sätta upp klasscheman, klasslistor eller annat på den.

filtad ull
Filtad ull beställde jag från Filtmakeriet, färgen är grå och kvaliten 175gr/kvm. Priset var 200:-/metern. Filten fästes runt en spånskiva med häftpistol.
Magnetbilder finns att beställa på de flesta fotobutikerna på nätet. Jag valde en som är kopplad till ett Instagramkonto. Man kan med fördel lägga upp ett nytt Instagramkonto bara för ändamålet, om man inte vill lägga ut bilder till tavlan i sitt vanliga flöde. Det kan löna sig att googla rabattkoder för den butik du väljer innan beställningen görs.

ull filt spånskiva
Spånskiva, häftpistol, tumstock, vattenpass och skruvar hade vi hemma. Ett tips: Innan jag skruvade fast tavlan i väggen klippte jag hål i tyget runt skruvarna så att inte det filtade tyget skulle dras med runt av skruven. Jag valde att sätta två skruvar uppe och två i mitten, dessa skruvar användes sen att hänga magnettavlorna på så det gäller att mäta ordentligt innan man börjar skruva om man vill göra så. Genom att fästa tavlan med samma skruvar som magnettavlorna hakas fast i finns inga synliga skruvar någonstans. magnettavla bilder

Magnettavlorna kommer från IKEA, heter Spontan och kostar 99:- styck.

magnettavla bilder
Exempel på bilder som vi valde: veckodagarna, gympapåse, ridning, dans, bokbuss, morfar hämtar, skola, förskola, bvc, sjukhuset, kompis, bilder på närmsta familjen, kusiner vid besök, utflykt, resa, pyssla m.m.

Vi är alla nöjda med tavlan och barnen använder den gärna. På söndagen lägger vi ut bilderna för kommande vecka. Oro och frågor kring när olika saker inträffar har faktiskt minskat. Så, ja, den fungerar som den ska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *