Förändring

Förändring

ericaVissa beslut är å ena sidan lätta att ta, men samtidigt alldeles omöjliga. Vi har på senaste tiden hamnat i situationer att vi måste ta stora och ibland jobbiga beslut.
Även om man kan vara helt redo för en förändring så är det tufft ändå. Kanske kan det vara det att man själv ofta levt längre med tankarna än ens omgivning, så konsekvenserna blir mer påtagliga när fler runt om en vet. Utan att man haft det i åtanken, så är det inte bara sitt eget liv man utsätter för prövning, utan man tvingar alla runt om en in i en oönskad förändring.
Förändring gör alltid ont: Det går över. Allt blir annorlunda. Allt blir bra.
Det är mitt motto just nu. Jag kan inte se hur än, men det kommer att bli bra. ’All will be well’, som Precious Ramotswe säger i Damernas Detektivbyrå. ’All will be well’.

5 Replies to “Förändring”

  1. det var evigheter sedan jag var in och kikade här och det bara slog mig såhär en sömnlös natt!

    jag tror att man har hälften vunnet om man in i en förändringsprocess med positiv anda trots att själva förändringen är negativ!

    STYRKEKRAM till dig och jag hoppas att allt löser sig till det bästa!

    1. Tack! Min förändring är både positiv och negativ, det är nog det som är så jobbigt. Plus att man inte vet hur det blir, men man vet vad man har. Just nu väller en våg in med bekräftelse på vad jag har. Jag får inte glömma bort vart vi är på väg med våra liv, att inte bromsa trots att konsekvenserna för andra är komplicerad. Svårt att förklara utan att säga för mycket, än. Men jag kommer skriva om det senare, för det är egentligen inte en privat förändring, utan en personlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *