Pepparkakor!

Pepparkakor!

Vi tjuvstartade lite i år och gjorde pepparkaksdegen klar för att kunna baka redan imorgon. Vem har tålamod att vänta till december? Inte två- och sexåringar i alla fall. Vi använde ett recept på nätet som verkar bra. Glutenfritt, så klart! Resultatet får vi se imorgon.

Ingredienser:
2 dl mandelmjöl
100 g smör
0.5 dl socker
2 krm kryddnejlika, mald
2 krm kardemumma, mald
2 krm kanel
1 msk fiberhusk
0.75 dl kokosmjöl
2 st äggvitor

1. Gör pepparkaksdegen dagen före och låt den vila i kylskåpet under natten.
2. Smält smör, socker och kryddor i en kastrull.
3. Rör ner mandelmjöl och fiberhusk.
4. Låt stå en halvtimme och svälla.
5. Vispa äggvitan hårt.
6. Vänd ner äggvitan försiktigt i kaksmeten.
7. Tillsätt kokosmjöl och blanda om till en fast pepparkaksdeg.
8. Forma till en rulle och linda in i plastfolie.
9. Sätt ugnen på 200 grader.
10. Kavla ut degen och tryck ut pepparkakor med hjälp av formar.
11. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
12. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

Pepparkakor (kock Ulrika Davidsson) >>>

LCHF Pepparkakor Glutenfri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *