Myggtält för soliga dagar

Myggtält för soliga dagar

Jo, bor man i Norrland behöver man ett myggtält. Det är min fasta övertygelse. Allting annat är bara förnekelse 🙂 Förbi vår tomt rinner dessutom ett vattendrag, en liten bäck, så det är som gjort för att bli mygginvasion. I år klarade vi oss dock ganska bra, tack vare det fantastiska vädret. Men det lär ju dröja innan vi får en sån här sommar igen…

I våras kollade jag runt på olika märken och fastnade för denna, från bygghemma.se

Den blev verkligen jättefin. Maken har snickrat ihop ett golv så att man kommer upp en bit från marken. Vi är helnöjda.

myggtält

3 Replies to “Myggtält för soliga dagar”

 1. Hej, funderar på att köpa ett sådant tält, hur har det funkat i väder o vind…är det säkert mot regn, måste man behandla taket för att det ska hålla tätt, hur är kvaliteten i material, tyg, myggnät, dragkedjor….håller det år efter år…kostar ju en hel del, så borde hålla några år? Många frågor men hoppas ni kan ge lite feedback… mvh KG

  1. Hej! Ganska precis som din fråga kom blåste vårt tak till utetältet sönder. Så, den har hållt två somrar och måste (tydligen) monteras ned vid blåsigt väder. Vi har beställt ett nytt tak men inte hunnit montera det än. Vi ger tältet en chans till, men jag är tveksam till att jag kommer beställa några fler tak efter detta.
   Taket är regntätt i tyget men har ett hål med öljett vid varje sektion för att det inte ska samlas vatten och tynga ned taket. Har man utemöbler så klarar de sig bra vid regn, men kan alltså få lite stänk på sig.
   Sidorna blåser lätt ihop och är lite för ”lätta” i vinden. Ett tips är att hänga duktyngder vid varje hörn. Dragkedjan man drar ner för att stänga tältet vandrar upp av sig själv vid lite vind så tyngder eller snören är ett måste om man inte ska bli galen.
   Önskar dig lycka till med ditt köp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *